Ohjatut näyttelykierrokset

Monipuoliset opastuspalvelumme virkistävät arkea!

OPASTUKSET

Kello ja korumuseo Kruunun opastuksilla pääset tutustumaan museon
näyttelyihin syvemmin ja oivallat uutta.

 

Opastukset ovat aina muokattavissa ryhmän toiveiden mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja räätälöidään juuri teidän ryhmälle sopiva kokonaisuus! Ryhmän enimmäiskoko on 20 henkilöä. Opastukset voi varata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Opastuksia järjestetään ti-la museon aukioloaikojen puitteessa. Ota yhteyttä, ja kysy lisää!

 

Opasvaraukset, puh. 050-5359767 (ma-pe klo 11-14) tai johanna.jarviniemi@kellojakorumuseo.fi Huomioithan, että opastusvaraukset on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

OPASTUKSET PÄIVÄKODEILLE JA ALAKOULUILLE

Opastuksia järjestetään ti-pe kello 9-15. Opastukset ovat ilmaiset (0€) espoolaisille päiväkoti- ja koululaisryhmille. Muille 40€.

Kellosuunnistus
Leikkimielinen Kellosuunnistus tarjoaa löytämisen riemua ja pientä pohdittavaa eskarilaisille sekä alakoululaisille. Matkalla seikkaillaan kellojen maailmassa ja tutkitaan samalla tarkemmin mitä kaikkea museosta löytyykään.

Kesto: 45 min.

Kellotuokio (KULPS eskarit)
Opastuksella tutustutaan Kellomuseon aarteisiin ja tarinoihin. Pohdimme, millaisia esineitä ensimmäiset kellot olivat ja miten aurinkokello toimii. Kurkistamme vanhaan kellokauppaan, mietimme mistä eri kellot ovat saaneet nimensä ja mihin kelloa oikein tarvitaan.

Opastuksen kesto 45 min.

Kellot kautta aikojen (KULPS! 3.-5. lk.)
Opastuksen aikana tutustumme kellojen ja ajanmittaamisen maailmaan erilaisten tehtävien avulla. Opastuksen aikana tutustumme muun muassa maailman ensimmäiseen kelloon ja kuinka se toimii ja mietimme miten analogiset ja digitaaliset kellotaulut eroavat toisistaan. Tutustumme kellojen ja ajanmittaamisen historiaan, ensin itsenäisten tehtävien avulla, jonka jälkeen tutustumme museon harvinaisuuksiin yhdessä.

Kesto 45 min.

OPASTUKSET yläkouluille ja lukioille

Auringosta atomiin
Mitä aika oikeastaan on? Millainen olisi maailma ilman kelloja? Opastuksella kuljetaan läpi ajan mittauksen kiehtovan historian ja kuullaan miten luonnontieteen kehitys on muovannut kelloista yhä tarkempia ja samalla vaikuttanut yhteiskunnan kehitykseen ja ihmisten elämään.

Kesto 45 min.

Ajan askeleet
Syvennytään hetkeksi ajanlaskun ja kalenterien saloihin sekä mietitään miten aikakäsitykset ovat muuttuneet matkalla suomalaisesta maalaisyhteiskunnasta nopeatempoiseen nykypäivään. Opastus sopii erityisesti lukion historian, elämänkatsomustiedon ja filosofian kursseille.

Kesto 45min

Opastukset aikuisryhmille

Aika koneita!
Kellomuseon perusnäyttely johdattaa kellojen monipuoliseen maailmaan, josta kertovat niin tornikellot kuin modernit rannetietokoneetkin. Opastuksella tutustutaan kellojen kehitykseen ja ajan mittaamisen historiaan painopisteinä suomalainen kellokulttuuri ja kellosepäntaito. Hinta: 80€ Opastuksen kesto 45 min.

Opastukset erikoisnäyttelyihin
Kellomuseossa on yksi tai kaksi erikoisnäyttelyä samanaikaisesti. Vaihtuviin näyttelyihin on mahdollista varata opastus. Tutustu Kellomuseon ajankohtaisiin näyttelyihin näyttely- sivuillamme tai soita ja kysy lisää! Opastuksen kesto 45 min. Hinta: 80€

Meripihka koruissa
Tule tutustumaan Aqua Ambra Aquila- näyttelyn töihin ja meripihkaan materiaalina. Opastuksen aikana tutustumme meripihkaan, mitä se edustaa ja miten se on hyödynnetty nykykoruissa joita näyttelyssä on esillä.   Opastuksen voi varata 15.11.2020 asti. Opasvaraukset johanna.jarviniemi@kellomuseo.fi tai p. 050-5359767 (klo 11-14).

Lisätietoja

Aikuisryhmän enimmäiskoko on 20 henkilöä. Opastuksia järjestetään ti-la museon aukioloaikojen puitteissa. Opastuksen voi myös varata ruotsin-tai englanninkielisenä. Räätälöimme opastukset ryhmällesi sopivaksi.

Huomaathan, ettö opastukset tulee varata vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa!

Perusnäyttely
80 € / Ryhmä
TI-LA

Erikoisnäyttelu
80 € / Ryhmä
TI-LA

Opastusvaraukset ja lisätietoja:
p. 050-535 9767 (ti-pe klo 10-14)
johanna.jarviniemi(at)kellojakorumuseo.fi