Pajat lapsille

Suomen Kellomuseon pajoissa aika kuluu kuin siivillä! Pajoissa askarrellaan niin toimivia kuin kellonaikojen harjoitteluunkin tarkoitettuja kelloja sekä tutustutaan kellosepän ammattiin ja työvälineisiin. Pajoista löytyy tekemistä kaikenikäisille ja ne voidaan suunnitella tilaajan toiveiden mukaan.

Muistathan varata pajan viimeistään kahta viikkoa aikaisemmin!
Tiedustelut ja varaukset: 09-8163 0520 (ma-pe klo 9-15).

Pajavaihtoehdot:

Satujen aika

Kellomuseossa ihmetellään kellojen monia muotoja ja tutustutaan niiden tarinoihin oppaan ja lasten itsensä kertomana. Työpajassa askarrellaan omat satumaiset kellot pahvista ja muista materiaaleista.
Ryhmäkoko: max. 10 lasta ja 1-4 aikuista
Ikäsuositus: yli 4-vuotiaille
Kesto: noin 1 tunti
Hinta: ti-pe 80 €/ryhmä, la-su 100 €/ryhmä

Riimukalenteripaja

Ennen painettuja almanakkoja suomalaiset käyttivät ajanlaskuun puisia riimu- eli kalenterisauvoja. Opastuksella tutustutaan yhdessä riimukalentereihin sekä suomalaisiin vuotuisjuhliin ja vuoden kiertoon liittyviin perinteisiin. Pajassa tehdään omat, jokaisen lapsen syntymäkuukauden riimumerkein koristellut miniriimukalenterit.
Ryhmäkoko: max. 10 lasta + 1-4 aikuista
Ikäsuositus: yli 7-vuotiaille
Kesto: 1,5 h
Hinta: ti-pe 80 €/ryhmä, la-su 100 €/ryhmä

Kellosepän verstaassa

Kurkistamme oppaan johdolla Kellomuseossa olevaan vanhaan kellosepänliikkeeseen sekä tutkimme seinäkellojen koristeita ja muotoja. Museokierroksen jälkeen tehdään itse omat seinäkellot, jotka saa mukaan pajan päätteeksi.
Ryhmäkoko: max.10 lasta + 1-4 aikuista
Ikäsuositus: Yli 7-vuotiaille
Kesto: n. 2 h
Hinta: ti-pe 100 €/ryhmä, la-su 120 €/ryhmä