Opastukset kouluille ja päiväkodeille

Kellotuokio päiväkodeille ja alakouluille

Kuva: Ulla Paakkunainen / Suomen
          Kellomuseo

Opastuksella tutustutaan Kellomuseon aarteisiin ja tarinoihin. Pohdimme millaisia esineitä ensimmäiset kellot olivat ja miten aurinkokello toimii. Kurkistamme vanhaan kellokauppaan, mietimme mistä eri kellot ovat saaneet nimensä ja mihin kelloa oikein tarvitaan.

Opastuksen kesto 45 min.

Kellosuunnistus

Kellosuunnistus Suomen Kellomuseossa

Leikkimielinen Kellosuunnistus tarjoaa löytämisen riemua ja pientä pohdittavaa alakoululaisille. Matkalla seikkaillaan kellojen maailmassa ja tutkitaan samalla tarkemmin mitä kaikkea museosta löytyykään.

Kesto: 30 min.

Kaikella on aikansa (KULPS! 3.-5. lk.)

KULPS!-opastus Kellomuseossa

Opastuksella ihmetellään ajan kulkua ja vuodenaikojen vaihtelua, perehdytään ajanlaskun saloihin ja kuullaan suomalaiseen vuodenkiertoon liittyvistä perinteistä. Matkan varrella mietitään yhdessä, mistä tulevat meille tutut ajan yksiköt kuten kuukausi, viikko ja vuorokausi.

Kesto 45 min.

Auringosta atomiin yläkouluille ja lukioille

Kuva: Ulla Paakkunainen / Suomen
          Kellomuseo

Mitä aika oikeastaan on? Millainen olisi maailma ilman kelloja? Opastuksella kuljetaan läpi ajan mittauksen kiehtovan historian ja kuullaan miten luonnontieteen kehitys on muovannut kelloista yhä tarkempia ja samalla vaikuttanut yhteiskunnan kehitykseen ja ihmisten elämään.

Kesto 45 min.

Ajan askeleet yläkouluille ja lukioille


Ajan askeleet -opastus Kellomuseossa

Syvennytään hetkeksi ajanlaskun ja kalenterien saloihin sekä mietitään miten aikakäsitykset ovat muuttuneet matkalla suomalaisesta maalaisyhteiskunnasta nopeatempoiseen nykypäivään. Opastus sopii erityisesti lukion historian, elämänkatsomustiedon ja filosofian kursseille.

Kesto 45 min.
Opastusvaraukset

Opastukset ovat koululais- ja päiväkotiryhmille maksuttomia. Ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä. Suuremmille ryhmille tarjoamme mahdollisuuksien mukaan yhdistelmäopastuksia yhdessä jonkin toisen WeeGeen museon kanssa.

Opastuksia järjestetään tiistaista perjantaihin klo 9-17 välisenä aikana sekä viikonloppuisin näyttelykeskus WeeGeen aukioloaikoina. Opastuksen voi tilata myös ruotsin- tai englanninkielisenä.
Huomaathan, että opastukset tulee varata vähintään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Kellomuseon sivuilta löydät myös vinkkejä museovierailun suunnitteluun sekä oppimateriaalia museon aihepiiristä.

Opastusvaraukset ja lisätietoja: p. 050-535 9767 (ti-pe klo 10-14)