Tutkimuksellaan Suomen Kellomuseo pyrkii edistämään kellojen, ajanmittauksen ja kellosepäntyön tuntemusta Suomessa. Kellomuseon tutkimuksen painopisteitä ovat museon omien esine-, valokuva- ja arkistokokoelmien lisäksi erityisesti Suomessa toimineiden kelloseppien, kellotehtaiden sekä muu alan ammattihistorian tutkimus. Museon vaihtuvien näyttelyiden, erilaisten projektien sekä tiedusteluiden myötä tutkimuksen piiri voi laajentua koskemaan myös laajempia ilmiöitä ja aihealueita tai vastaavasti yksittäisiä esineitä.

Kellomuseo tekee yhteistyötä muiden Suomessa ja ulkomailla toimivien museoiden sekä erilaisten tutkimusta harjoittavien tahojen kanssa. Museon henkilökunnan kanssa voi myös keskustella esimerkiksi eri alojen opinnäytetöihin liittyvistä tutkimusaiheista.

Tutkimusten antia hyödynnetään Kellomuseon näyttelyissä, opastuksilla, projekteissa ja julkaisuissa sekä museon omilla verkkosivuilla.

Kellomuseon toimistolla on kattava kelloalan käsikirjasto ja arkisto, johon voi tulla tutustumaan etukäteen sovittuna ajankohtana. Museo tarjoaa myös tieto- ja esinetunnistuspalveluja.

Kelloseppien historia >

Tietopaketteja kelloista ja ajanmittauksesta >

Tavoitteena kellon säilyminen >

Tarinan keruu projekti >

Anjalan kartanon tornikello >