Suomen Kellomuseon tuotteita voit tilata

Sähköpostilla mikko.kero @ kellomuseo.fi, puhelimitse: 09-8163 0521 tai postitse: Suomen kellomuseo, Opinkuja 2, 02100  ESPOO

Postimyyntitilauksiin lisätään postituskulut todellisten kulujen mukaan.

etusivu
kokoelmat
näyttelyt
tutkimus
palvelut
museokauppa
tapahtumat
info

Kellot >
Muut tuotteet >


Tiima, tiu, tynnyri

Suomi siirtyi metrijärjestelmään 1886-1892. Lukemattomat vanhat mitat ja painot poistuivat virallisesta käytöstä, mutta niitä käytettiin vielä epävirallisesti. Monet vanhemmat ihmiset käyttävät edelleen sellaisia mittoja kuin jalka, tuuma, motti, vaaksa, virsta tai kortteli. Useimmille nuorille nämä ovat kuitenkin merkitykseltään tuntemattomia. Turun Maakuntamuseon julkaisu kertoo mittajärjestelmistä ja niiden kehityksestä. Mukana sanasto mitoista, mukana uusia käsitteitä, kuten "mäyräkoira" ja "sixpack".
13 €
Jouko Kokkonen: Sata vuotta ajan tasalla - Suomen Kelloseppäliitto 1906-2006

Kirja valaisee elävin sanankääntein ja komein kuvin Suomen kelloseppäliiton vaiheita. Historiikki kertoo kelloseppien järjestötoiminnasta ja liittää sen laajempiin yhteyksiinsä, suomalaiseen yhteiskuntaan.   

44 €
Esko Koivisto: Aikarauta

Kaunis lahjakirja, jossa kelloihin ja aikaan liittyviä runoja ja ajatuksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kauniit valokuvaaja Esko Koiviston ottamat valokuvat suomalaisista Könnin suvun kellontekijöiden ajannäyttäjistä.
31 €
Aika pakkaus
Kello käy ja aika kuluu

Taikakissan matkassa pelaillaan, piirretään ja puuhastellaan oikein ajan kanssa. Opitaan ymmärtämään kelloa ja hahmottamaan pidempiäkin ajanjaksoja. Tikityksen merkitys ja ajan kulku ovat kiinnostavia asioita, joiden parissa kuluu helposti tunti jos toinenkin.
15 €
Aikamoinen aikamatka

Tee itse ja opi: päivät, kuukaudet ja kellonajat!
Askartele kellotaulu ja hauska kalenteri. Tee myös ikioma lukujärjestys!

Iloisten kuvien ja askartelutehtävien avulla opit mittaamaan aikaa ja käyttämään ajan käsitteitä.
28 €

Kirsti Tulonen: Ajantaju 2000

Mitä vuosituhannen vaihtuminen tarkoittaa? Millainen on ollut aikojen alku? Voiko ajan suunnan kääntää? Kuinka pitkä on Pluton vuosi? Mitä virkaa on vanhoilla luilla? Mistä käki tietää, mitä kello on?

Rilla, Elli, Ville ja Kalle ovat joutuneet lumotun museon vangeiksi. 1600-luvun alussa eläneen Sigfridus Aronus Forsiuksen haamu hämmästyy huomatessaan kuinka paljon lapset ymmärtävät luonnontieteistä ja ajan olemuksesta.
15 €

Timo Parvela, Virpi Talvitie: Karuselli

Karuselli ei pyöri. Aika ei kulu. Pikkuiset unnit istuvat ratsujensa selässä ja odottavat, että soitto alkaisi ja pyöritys ja huvi. Pienin unni, jolle ei riitä paikkaa, huokaa: kunpa aika kuluisi nopeammin, kunpa olisin jo iso...

Pikku-unni Kattila on oppinut, että pienet eivät saa tuhlata isompien aikaa. Kun Kattila saa ystäväkseen pitkäkoipisen Onni-haitaran, hän huomaa, että ystävän kanssa aika on erilaista. Lapsen aika on aikuisen taskussa. Lapsi tarvitsee aikaa, yhteistä aikaa.
27 €
 
Omega 1, ohjelmoitu kurssi: mekaaninen rannekello, liipotin-värähtelijä
12 €
 
Omega 2, ohjelmoitu kurssi: elektroninen kello, äänirauta-värähtelijä
12 €

Ritva ja Taimi Elfström: Kellosepät Suomessa vuosina 1875-1925, liitteenä lisätietoja kellosepistä Suomessa vuosina 1600-1875 (1979)

Ritva Elfström: Kellosepät Suomessa vuosina 1600-1925, paikkakuntaluettelo (1980)

Koottua tietoa Suomessa toimineista kellosepistä. Edelleen oivia tietolähteitä kelloseppien vaiheita selvitteleville.
10 € / kpl
  Kellomiesten kirja III (1956) ja Kellomiesten kirja IV (1981)

Kellosepille julkaistujen kirjojen kolmannessa ja neljännessä osassa käsitellään suomalaisten kelloseppien ja heidän liittonsa vaiheita. Mukana kelloseppämatrikkelit. Kovat
kannet.
15 € / kpl
Kello- ja jalometallialan sanasto

Suomi-ruotsi-englanti-saksa
4,50 €
Könnin suku

Suomen tunnetuimman kellontekijäsuvun, Könnien, vaiheita, tuotantoa ja sukuhistoriaa kovissa kansissa.

Tilapäisesti loppu.


Sinikka Mäntylä: Länsipohjalainen kaappikello

Länsipohja on alue, jonka kansankulttuuri on vanhastaan omaleimaista ja yhtenäistä. Seudun keskiajalta lähtien tärkeä asema kaupankäynnissä toi sille vaurautta, joka rikastutti monin tavoin kansantaidetta. Komeimpiin huonekaluihin kuuluvat kaappikellot, joita tässä teoksessa tarkastellaan eri kannoilta kaappien muodoista viisareiden malleihin. Teos tarjoaa mielenkiintoista luettavaa kaikille kansanomaisten huonekalujen ystäville.
15,50 €