Finlands Urmuseum bedriver en bred pedagogisk verksamhet. Vi strävar till en ökad medvetenhet om urmakaryrket och den fascinerande historia som klockor och urverk bär på. Urmuseet vill möjliggöra upplevelser och väcka till liv minnen om gamla klockor. Vi hälsar alla besökare välkomna till våra guidade rundturer, våra museiverkstäder och våra evenemang.

Guidade visningar

planeras i samarbete med beställaren och i hänsyn till gruppens önskemål. Museet erbjuder undervisningstjänster för alla åldersgrupper och guidningens innehåll och längd kan skräddarsys enligt gruppens specifika behov.

Studiebesök och guidade rundturer är avgiftsfria för barngrupper samt skolelever och deras lärare. Guidningen för vuxengrupper kostar 55 euro om vardagarna respektive 65 euro under veckosluten. Museet kan också ta emot grupper (förhandsbokning krävs) under förmiddagar från tisdag till fredag efter kl. 9. Utställningslokalens storlek är begränsad och därför rekommenderar vi max. 30 personer/grupp och max. 20 elever/skolgrupp eller daghem.

Kom ihåg att boka guidningen minst två veckor i förväg! Vänligen meddela också i förväg om du kommer till museet med en grupp utan guidning.

Boka en guidad visning per telefon: 09-8163 0520 eller kontakta oss per e-post: info @ kellomuseo.fi

 

Museiguider

Museets guider finns till för att alla ska få ut så mycket som möjligt av museibesöket. Guiderna svarar på frågor, tar emot förfrågningar, övervakar utställningen och guidar.


Ryggsäcksresor

Ryggsäcksresorna ger 4–12-åringar en möjlighet att bekanta sig med museerna i Utställningscentret WeeGee. Resan tar barnen till ett konstverk eller ett föremål i varje museum. Särskilda föremål blir bekanta genom bestämda uppgifter.

Vi rekommenderar att en vuxen ryggsäcksreser tillsammans med barnet. Det tar ca en timme att utföra alla uppgifterna. Ryggsäckarna lånas gratis ut i biljettkassan.

Kom med hela familjen och upplev glädjen av att själv få upptäcka!